Oroszlányi lakost is átvert

/A kép illusztráció!/

A Tatabányai  Járási Ügyészség a csalás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki csalárd szándékkal adott fel műszaki cikkek eladására vonatkozó hirdetéseket, amelynek alapján huszonkilenc sértettnek összesen közel félmilliós kárt okozott.

A vádirat szerint a miskolci nő 2018 szeptembere és 2019 márciusa közötti időszakban a megélhetését biztosító legális jövedelemmel nem rendelkezett, ezért internetes közösségi felületen mobiltelefonokat és játékkonzolokat hirdetett eladásra csalárd szándékkal. Az elkövető a hirdetésekre jelentkező sértetteknek azt ígérte, hogy azokat a vételár teljesítését követően részükre eljuttatja. A sértettek a 9.000,-Ft és 27.000,-Ft közötti összegeket a nő által megadott bankszámlaszámra átutalták, illetve befizették, ahonnan az elkövető azokat készpénzben felvette.

A meghirdetett termékek megküldésére az elkövetőnek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvásárlásra felkínált termékekkel nem rendelkezett, célja a jogtalan haszonszerzés volt.

A nő huszonkilenc, az ország számos településén élő, köztük egy oroszlányi sértettnek okozott kárt, az összes sértettnek okozott kár 492.800,-Ft. Hat sértett kára megtérült úgy, hogy az elkövető fia visszautalta a sértetteknek a befizetett összeget.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a büntetlen nővel szemben a Tatabányai  Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint a sértettek meg nem térült kárát térítse meg – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Be the first to comment on "Oroszlányi lakost is átvert"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*