Móri Mozgásszervi Magánrendelő – Ortopédia magánrendelés és műtétek

Móri Mozgásszervi Magánrendelő – Ortopédia magánrendelés és műtétek

Kapcsolat:

Weboldal: https://bmm-mor.hu/

Telefonszám: +36 22 200 535

Helyszín: 8060 Mór, Kórház utca 8.

Mivel foglalkozunk?

Ortopédia Mór

A Móri Mozgásszervi Magánrendelőben magas szakértelemmel és nagy tapasztalattal bíró ortopéd szakorvosok várják a pácienseket, köztük Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő orvosigazgatója.

Milyen panasszal forduljon ortopéd szakorvoshoz?

Az ortopéd szakorvos a sérülésekből, megerőltetésből és degeneratív betegségekből fakadó mozgásszervi problémákat vizsgálja és kezeli.

A leggyakoribb ortopédiai panaszok:

Gyermekortopédia Mór

Gyermekortopédia magánrendelés is elérhető a Móri Mozgásszervi Magánrendelőben, ahol Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakorvos orvosigazgatója gyógyítja a 8 és 18 év közötti gyerekeket.

A szűrővizsgálatok mellett az alábbi tünetek esetén is érdemes felkeresni gyermekortopédia magánrendelésünket:

 • fájdalom a hát, a derék és a lábak területén
 • a gerinc szemmel látható görbülete
 • a váll az egyik oldalon magasabban helyezkedik el, mint a másikon
 • sántítás, járásproblémák
 • rendellenes lábtartás
 • görnyedt, púpos hát
 • a gyermek kevésbé terheli a lábát, mint addig
 • fizikai teljesítőképesség csökkenése
 • az egyik láb izomzata vékonyabb, mint a másiké
 • csökkent mozgásterjedelem a lábakban és a karokban
 • a nyakizmok merevsége és/vagy fájdalma
 • fájdalom a talp területén
 • erős csípőfájdalom légúti fertőzést követően

Kiket várunk a gyermekortopédia magánrendelésünkre?

8 és 18 év közötti gyerekeket és szüleiket várjuk gyermekortopédia magánrendelésünkön. A fiatalabb gyermekeknél szakorvosunk kiemelt figyelmet fordít a csípő és a térd elváltozásaira, a láb olyan deformitásai, mint a lúdtalp, a lábak tengelyeltéréseire. A kicsit nagyobbaknál gyakrabban fordul elő a gerincferdülés és a hanyag testtartás is fokozottabb problémát jelent. A fentiek mellett bármilyen egyéb mozgásszervi panasz esetén is várjuk pácienseinket, ha nincs semmiféle tünet, akkor pedig egy-két évente ortopédiai szűrővizsgálatot javaslunk.

Csípőprotézis műtét Mór

Ahogy minden más műtéti beavatkozástól, úgy a csípőprotézis-beültetéstől is sokan tartanak, a minden részletre kiterjedő tájékoztatás azonban oldja ezt a félelmet. Összegyűjtöttük ezért a csípőprotézis műtéttel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat, és minden olyan hasznos információt, amit páciensként tudni érdemes. Hogyan zajlik a csípőprotézis-beültetés? Mikor van szükség az operációra, és hogyan lehet felkészülni rá? Mennyi a gyógyulási idő a csípőprotézis-beültetés után? A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő csípőprotézis specialista szakorvosainak segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Térdprotézis műtét Mór

Az orvostudomány és a technológia fejlődésének hála a térdprotézis műtét ma már valóban végleges megoldást jelenthet a súlyos térdízületi kopással küzdőknek. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő térdprotézis specialista szakorvosainak segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a térdprotézis műtétről. Milyen esetekben segít ez a fajta térdműtét? Hogyan zajlik az operáció? Milyen típusú térdprotézisek léteznek? Mire kell számítani a műtét után? Milyen gyors a gyógyulás? A leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok betekintést nyújtanak abba, hogy mi történik a térdprotézis beültetés előtt, alatt és után, így segítenek döntést hozni a beavatkozással kapcsolatban.

Csípő- és térdprotézis specialista orvosaink

Dr. Bejek Zoltán

Ortopéd egyetemi docens

Dr. Bejek Zoltán 2002-ben szerezte ortopéd szakvizsgáját, azóta is szakorvosként dolgozik. Több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkezik. PhD fokozatát az ortopéd klinikán az egyetemen szerezte meg. A térdízületi protéziseknek a minimál invazív feltárásával, illetve számítógépes navigáció kutatásával végzett az egyetemen. 2000 óta a Nyári és Téli Paralimpiai Játékok magyar delegációjának orvosa.

 

 

Dr. Holnapy Gergely

Ortopéd egyetemi adjunktus

Ortopéd szakorvosi hivatását már több mint 20 éve gyakorolja, maximális szakmai és emberi elkötelezettséggel; a gyógyítás mellett a tudományos munkára is komoly figyelmet fordít. A kihívást jelentő, speciális anatómiai esetek szakértője a csípő- és térdprotézis műtétek területén, ugyanakkor a gyermekek megbízható és kedves ortopéd orvosa.

 

 

Dr. Molnár Péter

Ortopéd-traumatológus főorvos

Dr. Molnár Péter ortopéd-traumatológus főorvos, 1994-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az ortopédiához korai kapcsolat fűzi, egyetemi évei alatt még páciensként ismerkedett meg a szakterülettel. Később tovább fokozódott az érdeklődése az ortopéd sebészet iránt, ami mai napig szeretett hivatása.

 

 

Dr. Gáspár Szabolcs

Ortopéd-traumatológus főorvos

“Dr. Gáspár Szabolcs ortopéd-traumatológus szakorvos vagyok, 27 éve dolgozom a magyar egészségügyben. Elsősorban a csípő-, és térdízületi panaszok, elváltozások megoldására specializálódtam, ezen a területen szereztem a legnagyobb tapasztalatot. Az elmúlt évtizedekben több ezer sikeres csípő-, és térdízületi protézis beültetést, valamint egyéb térdműtétet (keresztszalag-pótlást, ízületi tükrözést) végeztem, melyek során a legmodernebb, minimál invazív technikát alkalmaztam. A Honvédkórház Baleseti Sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa voltam két évig. Kiemelten fontos számomra a pácienssel való kommunikáció, és a bizalom felépítése, ami véleményem szerint, az eredményes gyógyítás egyik kulcseleme.”

 

Kézsebészet Mór

A kézsebészet az ortopéd sebészet egyik specializált ága, ami a kézfej és a csukló elváltozásait, sérüléseit vizsgálja és kezeli. Baleseti traumák, fejlődési rendellenességek, vagy túlterhelés okozta elváltozások miatt a kéz funkciói károsodhatnak, a kezünk használata pedig fájdalmas panaszokat okozhat. A kézsebész szakorvos feladata a probléma okának pontos felderítése, diagnosztizálása, valamint kezelése. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben gyermekek és felnőttek kézsebészeti vizsgálatát is vállaljuk.

Kézsebész szakorvosaink

Dr. Lénárt Anett

Kézsebész főorvos

Dr. Lénárt Anett, a BMM kézsebész szakorvosa a Semmelweis Egyetemen végzett és nagy gyakorlatot szerzett a Merényi Kórház, majd később a Honvéd Kórház baleseti osztályán. Az utóbbi három évben a Honvéd Kórház egynapos sebészeti osztályát vezette. Magánrendelésére változatos kézpanaszokkal várja pácienseit; konzervatív és sebészeti ellátást is nyújt a kéztáji fájdalmakra.

 

 

Dr. Szalontay Tibor

Kézsebész főorvos

Dr. Szalontay Tibor több mint harminc éves szakmai gyakorlattal rendelkező szakorvos, gyakorlati tudásának zömét a Honvéd Kórházban szerezte. Kézsebész, általános sebész, traumatológus és plasztikai sebész szakvizsgával rendelkezik. Már fiatal korától sebésznek készült, később a pályafutása során megismerkedett a kézsebészettel, ezért emellett döntött és erre specializálódott.

Gyógytorna Mór

A gyógytorna kezelést szakképzett gyógytornász-fizioterapeuta végzi, aki alapos anatómiai és mozgástechnikai ismereteit használja fel a személyre szabott kezelés összeállításához. Az első gyógytorna alkalmával a gyógytornász alaposan megvizsgálja, felméri a páciens állapotát. Ez alapján egyéni tornagyakorlatokat állít össze és tanít be a páciensnek. Minden alkalommal “házi feladattal”, vagyis otthon napközben elvégzendő feladatokkal, gyakorlatokkal látja el. A tornagyakorlatokat korrigálja, bővíti, szükség szerint cserélgeti. A tornát kiegészítheti egyéb technikák alkalmazásával és fizikoterápiás kezelésekkel is.

Gyógymasszázs Mór

A gyógymasszázs számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Általában valamilyen fájdalmas, mozgásszervi panasz miatt, esetleg ezek megelőzése céljából vesszük igénybe ezt a kezelést. A hatékony gyógymasszázs terápia alapfeltétele a szakképzett gyógymasszőr, aki tudásával, tapasztalatával, az emberekhez való hozzáállásával specializáltan az egyéni problémák manuális megoldására koncentrál, és segít.

A szakszerű gyógymasszázs hatásai:

 • Fellazítja a letapadt izmokat
 • Javítja az izomtónust, az izmok rugalmasságát
 • Fokozza a vérkeringést, vérbőséget okoz a kezelt területen – így csökken a fájdalom
 • Fokozza az anyagcserét, így csillapítja a gyulladást
 • Oldja az izmok feszességét, és a belső feszültséget
 • Stresszoldó hatása van
 • Sportolás vagy megerőltetés után csökkenti az izomlázat
 • Javítja a vérellátást a kezelt területen

A gyógymasszázs önmagában is hasznos, azonban gyógytorna mellett kiegészítő kezelésként alkalmazva szinergikusan erősíti a mozgásterápia hatását.