Tizenhatszor fizetett a talált bankkártyával (+Videó)

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy talált bankkártyával több, mint egy tucat alkalommal vásárolt.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 16-án Oroszlányban bankkártyát talált az utcán, amellyel három egymást követő napon dohányboltban, étteremben, üzletekben,  pékségben tizenhatszor vásárolt különféle terméket. A sértett harmadnap vette észre bankkártyája eltűnését, ekkor azt letiltotta. Az elkövető dohányboltban fizetni akart a kártyával, de a letiltás miatt az nem sikerült, ezért a férfi a bankkártyát a boltban hagyta, azt az eladó a sértettnek később visszaadta.

A bűncselekménnyel okozott kár 52.465 forint, ami megtérült azáltal, hogy a bank a tranzakciók összegét jóváírta a sértett számláján.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben közérdekű munka büntetést, és 52.465,-Ft. összegű vagyonelkobzást szabjon ki.

Az Ügyészség sajtóközleménye

Az ügyészség videóján az egyik jogosulatlan fizetés látható:

Be the first to comment on "Tizenhatszor fizetett a talált bankkártyával (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*