Orgazdasággal vádolják az oroszlányi férfit

/Fotó:Ügyészség/

Alábbiakban az Ügyészség sajtóközleményét olvashatják, melyet szöveghűen idézünk:

„A Tatabányai Járási Ügyészség a nagyobb értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő ügyben vádiratot nyújtott be egy oroszlányi férfival szemben, akinek vegyesboltjában a pénzügyőrök próbavásárlással egybekötött ellenőrzést végeztek.

A vádirat szerint a férfi 2018. decembertől szerzett meg jövedéki adózás alól elvont dohányt, hogy azokat haszonnal tovább értékesítse, és így a jövedelmét kiegészítse.

Az adó-és vámhatóság tatabányai járőrei 2019. november 28-án délelőtt próbavásárlással egybekötött jövedéki ellenőrzést tartottak a vádlott oroszlányi vegyesboltjában. A járőrök az üzlethelyiségben, illetve az ingatlan udvarán álló tehergépkocsiban 1635 doboz zárjegy nélküli cigarettát, és márkajelzés nélküli, finomra vágott, 35 kg mennyiségű fogyasztási dohányt foglaltak le.

A bűncselekmény elkövetési értéke 4.003.100 forint.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, a lefoglalt cigarettákat és a vágott dohányt kobozza el.”

Forrás:mklu.hu

Be the first to comment on "Orgazdasággal vádolják az oroszlányi férfit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*