Résen voltak az oroszlányi szomszéd nénik

/Fotó: Pixabay.com/

Az oroszlányi nyomozók befejezték a nyomozást azzal a nővel szemben, aki idős ismerősével pénzt vetetett fel.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai büntetőeljárást folytattak egy 40 éves nő ellen. A helyi lakos 2022. május 10-én megjelent a 83 éves ismerősénél, akivel két esetben is meghatalmazást írattatott alá, hogy a sértett nevében a banktól pénzt vegyen fel.

Az elkövető két bankban is benyújtotta a meghatalmazást, azonban az ügyintézők azokat elutasították, mivel az aláírásminták nem egyeztek. Ennek hatására a csaló az áldozatot rávette, hogy kísérje el őt a bankba, ahol sikerült 1 millió forint készpénzt felvennie.

Eközben a szomszédok riasztották egymást, illetve az idős hölgy rokonait is értesítették. Az áldozat hazatérésekor az egyik szomszéd számon kérte a 40 éves nőt, hogy mit keres a sértettnél, és őt órákkal ezelőtt hová vitte.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt, aki beismerte tettét, ellene csalás miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek – közölte a Police.hu oldalon a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Be the first to comment on "Résen voltak az oroszlányi szomszéd nénik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*