Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete – Ítélet (Videóval)

/Fotó: Pixabay/

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 7 hónap,

végrehajtásában 3 év 8 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, akinek erőszakos cselekményét térfigyelő kamera rögzítette.

A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint az ittas férfi 2021. április 5-én délután három óra körül Oroszlányon összeszólalkozott régi ismerősével. Az elkövető dühödten a sértetthez ment, őt egyszer lefejelte, többször ököllel megütötte, majd  amikor a sértett a földre esett, egy alkalommal megrúgta.

A sértett felállt, ezután őt az erőszakos férfi többször ököllel megütötte, majd a ház falának lökve fejét a falba verte. A sértett ismét a földre került, ahol a támadója legalább egyszer megrúgta.

A bántalmazás következtében sértettnek a bal szeme felett nyolc napon belül gyógyuló sérülése, vérgyüleme,  duzzanata keletkezett. A bántalmazás a módjára, erejére és a támadott testtájékra figyelemmel alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A cselekmény szemtanúi bejelentést tettek a rendőrségre. A kiérkező rendőrök az elkövetőt a helyszín közelében elfogták – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor,  a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott cselekményéről a videó itt tekinthető meg:

Írj Te először kommentet "Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete – Ítélet (Videóval)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*