Garázdaságért, önbíráskodás kísérletéért emelt vádat az ügyészség – Videóval

/Fotó: Pixabay/

Az önbíráskodás bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két büntetlen férfival szemben, akik közül az egyik pénzét követelte veréssel fenyegetve a sértettől, míg a fia a gyalogosátkelőhelyen verte meg az áldozatát, utóbbit térfigyelő kamera rögzítette.

A vádirat szerint az elkövetők, apa és fia 2020. július 28-án gépkocsival haladtak Oroszlányon, amikor az apa meglátta a gyalogló, neki pénzzel tartozó sértettet. A gépkocsit bódult állapotban vezető apa a gépkocsival megállt, abból kiszállt, odament a sértetthez, akitől pénzét követelte.

A férfi megfogta a sértett kezét, húzni kezdte, miközben veréssel fenyegette, hogy a követelésének nyomatékot adjon. A sértett el akart menni onnan, az apa azonban közvetlenül mellé lépett, ismét veréssel fenyegette, felé mozdult, mire sértett attól való félelmében, hogy őt megüti az elkövető, egyszer fejen ütötte. Ezután a követelődző férfi a földre rántotta a sértettet, vele ott dulakodott. A sértett letolta magáról a férfit, felállt, majd elindult az út túloldala felé.

A követelődző férfi fia nem tudott az apja követeléséről, csak azt látta, hogy a sértett letolja magáról az apját, ekkor ő is kiszállt a gépkocsiból, és elindult a sértett felé. A fiatalabb elkövető elől a sértett hátrált, menekülése során üldözője a gyalogosátkelőhelyen a lábát kirúgta, és ököllel többször megütötte. A bántalmazás közben sértett többször segítségért kiáltott.

A bántalmazást a férfi egy járókelő nő felhívására hagyta abba. A gyalogosátkelőhelyen kiesett a sértett zsebéből a 34.000,- forint értékű telefonja, amit támadója felvett, és az úttest túloldalára átdobott, emiatt az összetörött.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az apával szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, és járművezetéstől eltiltást szabjon ki, a szabadságvesztés próbaidejére rendelje el a pártfogó felügyeletét, míg a fiával szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki –  tájékoztatta portálunkat Dr. Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A VIDEÓ ITT – az Ügyészség honlapján – látható!

Írj Te először kommentet "Garázdaságért, önbíráskodás kísérletéért emelt vádat az ügyészség – Videóval"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*