Ezekről volt szó a közmeghallgatáson

“Közmeghallgatást tartott Oroszlány Város Önkormányzata kedden délután a Krajnyik “Akác” András Sportcsarnok konferenciatermében, ahol az érdeklődő civilek mellett a települési képviselők, a hivatal osztályvezetői és a város intézményeinek képviselői is jelen voltak.

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd miután megállapította, hogy a képviselő-testület határozatképes, elmondta, hogy a közérdekű kérdések és javaslatok előzetesen is leadhatók voltak a Polgármesteri Hivatalban, illetve elektronikus formában a jegyzőnek megküldve.

A felhívásra 10 kérdés és észrevétel érkezett a hivatalhoz, melyek zömében a járdák, parkolók, lépcsők és a városi csatornarendszer problémáira hívták fel a döntéshozók figyelmét.

Szó esett a Rosenberg utca egyirányúsításáról, a régi piactér területén lévő parkolók és az alatta húzódó csatornarendszer felújításáról, a Takács I. utcai fák metszéséről, a Ponty u.- Süllő u. kereszteződésénél kialakult illegális hulladéklerakásról.

A helyben feltett kérdések főként a városi faültetési akcióra, a Haraszthegyi u. teljes hosszának aszfaltozására, a szabálytalan – forgalomtól elzárt területeken, kapubejárókban történő – parkolásra, a szennyvízelvezetésre, a szemetes edények mosatására, a felgyülemlett lomok elszállítására irányultak.

Külön hangsúlyt kapott a DIGI és a Posta helyi szolgáltatása, melyek minősége a lakosság körében nagy felháborodást és elégedetlenséget váltott ki.

A probléma minél előbbi megoldása érdekében Lazók Zoltán polgármester jelezte, hogy a két érintett szolgáltató képviselőit meghívják a képviselő-testület ülésére.

A fórum ideje alatt interneten feltehető kérdések és észrevételek is érkeztek szép számmal.

A lakók jelezték a Kertalja u.- Tópart u. kereszteződésében balesetveszélyesen parkoló autókat, a hajléktalan szálló környékén kialakult problémákat, a Népekbarátsága u. közvilágításának gondjait, valamint érdeklődtek a külterületek közműkiépítéséről.”

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Írj Te először kommentet "Ezekről volt szó a közmeghallgatáson"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*