Háromrendbeli lopással gyanúsították meg az oroszlányi lakost – Frissítve

/Fotó: police.hu/

Szerszámokat és quadokat lopott a 19 éves oroszlányi férfi, akit a nyomozók egy nap alatt elfogtak és őrizetbe vettek.

A rendőrségre 2021. június 2-án reggel érkezett a bejelentés, hogy Oroszlányban egy feltehetően nyitott állapotú gépkocsiból szerszámokat loptak el.

További bejelentések is érkeztek, egy másik esetben két quadot loptak egy ház udvaráról, valamint egy járművet megrongáltak és abból vonóhorgot lopott az ismeretlen tettes. Az oroszlányi rendőrök adatgyűjtést végeztek és így került látókörükbe a 19 éves J. Cs. helyi lakos, aki már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt.

A járőrök őt még ezen a napon délután a lakcíme közelében igazoltatták. A nyomozók a lopott tárgyakat megtalálták és lefoglalták.

A férfit az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatása során beismerő vallomást tett a bűncselekmények kapcsán. Ellene háromrendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására – tette közzé a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság  a police.hu oldalon.

FRISSÍTÉS:

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője időközben alábbiakról tájékoztatott bennünket az üggyel kapcsolatban:

„A kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő ügyben (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/haromrendbeli-lopassal-gyanusitottak) tájékoztatom, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség indítvány tett az elkövető letartóztatásának az elrendelésére, mert megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt ülésen meghallgatta, annak alapján a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be.”

Be the first to comment on "Háromrendbeli lopással gyanúsították meg az oroszlányi lakost – Frissítve"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*