Vértes-rali 2020 – Oroszlány környékén is

/Fotó:Nagy Pál/

A teljes magyar élmezőny indulása várható az október 10-11-én sorra kerülő Vértes-ralin, amely az országos bajnokság negyedik futama lesz, és első alkalommal ad neki otthont Mór városa.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Lakatos Róbert főszervező elmondta, hogy eredetileg Veszprém-Székesfehérvár-ralit rendeztek volna, de a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet közbeszólt, így a móri városvezetésnek köszönhetően Vértes-ralira kerül sor. Megjegyezte, hogy az aszfaltos gyorsasági szakaszok nem lesznek ismeretlenek a versenyzőknek, mivel évtizedek óta tartanak ralifutamokat ezeken a helyszíneken, az elmúlt hat évben például a Székesfehérvár-ralit rendezték ott.

A főszervező 150 versenyzőpáros nevezésére számít Rally1, Rally2 és Historic kategóriákban, a nevezési határidő péntek.

Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a móri borvidék, a város és környéke első alkalommal látja vendégül az országos ralibajnokság mezőnyét. Jelezte, hogy a verseny szervezésénél a szigorú járványügyi előírásokat maradéktalanul be fogják tartani.

Istvánfalvi Dávid alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat támogatja a verseny megrendezését, ugyanakkor a helyi polgárőrség és a cégek segítsége nélkül nem tudnák fogadni a résztvevőket.

A Vértes-rali távja 365 kilométer, ebből a gyorsasági szakaszok 126,5 kilométert tesznek ki, prológ és szuperspeciál szakasz nem lesz.

A gyorsasági szakaszok 100 százalékban aszfalton zajlanak majd Oroszlány-Kőhányás között, valamint Csákberény és Nagyveleg térségében.

Az országos bajnokság legutóbbi futamát, az Eger-ralit a bajnoki címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5 EVO) páros nyerte. Összetettben is ez a duó áll az első helyen 71 ponttal, megelőzve a Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5 EVO, 56 pont) és a Hadik András, Kertész Krisztián kettőst (Ford Fiesta R5, 47 pont).

-MTI-

A pontos útvonalakról később!

Az időtervek itt találhatók:

https://q8oils.rallylive.hu/vertes-rally-2020-r1/idoterv

https://q8oils.rallylive.hu/vertes-rally-2020-r2/idoterv

https://q8oils.rallylive.hu/vertes-rally-2020-his/idoterv

Be the first to comment on "Vértes-rali 2020 – Oroszlány környékén is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*