Ezekről döntöttek a képviselők

/A képek illusztrációk/

„Tizenhárom napirendi pont megvitatása várt a képviselőkre a keddi testületi ülésen.

Egy óra leforgása alatt, „csont nélkül” szavazták meg a városatyák az előterjesztéseket „- írja a a város honlapja.

A cikk a továbbiakban így folytatódik: „Elsőként Lazók Zoltán polgármester tartott tájékoztatót a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, majd elfogadták a helyi közművelődési feladatok ellátásáról elkészített önkormányzati rendeletet.

Egyhangú döntéssel módosították az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, lakbéréről és elidegenítéséről szóló előírást, melyet a bérleti díjak megállapítását hozó döntés hatályba lépése tett szükségessé.

Elfogadták a szociális igazgatásról és ellátásokról, a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló rendelet módosítását, valamint döntöttek a bölcsődei és óvodai nyári nyitvatartások rendjéről.

Az alapító okirat módosítása és a közművelődési rendelet megalkotását követően a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány intézményi szintű felülvizsgálatának következő eleme a szervezeti és működési szabályzat módosítása volt.

Az intézményvezető a jogszabályi előírásoknak megfelelő új szabályzatot készített, melynek előterjesztését szintén elfogadták. Megvitatták a város 2020. évi közbeszerzési tervét, melynek tartalma az év folyamán szabadon módosítható.

Így jelenleg a már testületi döntéssel vagy támogatási szerződéssel rendelkező eljárások kerültek az anyagba.

Tárgyalták a Kisprojekt Alap pályázati lehetőségét, melynek célja – többek között – a határon átnyúló társadalmi kohézió erősítése helyi szintű együttműködések támogatásával.

A projektnek köszönhetően a felvidéki Galántán, a neogótikus kastély mellett kültéri érintőképernyős, információs pult is telepítésre kerülhet, mely Oroszlányról és környékéről is tartalmaz majd információkat.

Szintén e pályázat keretein belül valósulhat meg a Bányászati Múzeumban egy szabadtéri „Bányász Tematikus Élménypark” létrehozása…”

További ügyekről is tárgyaltak, döntöttek, ezek ITT olvashatók!

Be the first to comment on "Ezekről döntöttek a képviselők"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*