13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit Oroszlányban – Vádemelés

/Fotó: Ügyészség/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

A vádirati tényállás lényege szerint a 13 és 16 éves fiatalkorú vádlottak 2022. november 15-én, 19 órakor, egy Oroszlányban lévő parkban szóváltásba keveredtek a sértettel. A fiatalok apró kavicsokkal dobálták, sértegették, provokálták a férfit, majd nem sokkal később az egyik vádlott egy faággal, a másik vádlott pedig tenyérrel megütötte a padon ülő sértett arcát.

Amikor a sértett segítéségért kiabált az elkövetők elszaladtak, azonban mivel nem érkezett segítség, még három alkalommal testszerte bántalmazták a sértettet. A legutolsó rúgást az egyik fiatal a telefonjával videóra vette.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú elkövetőkkel szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék az idősebbik vádlottat fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélje, társát pedig bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a vádlott a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezen túlmenően a főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában azt is indítványozta, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen.

A rendőrség által a helyszínen készített fotókon azok a fadarabok látszanak, amelyekkel az elkövetők bántalmazták a sértettet – közölte a honlapján az Ügyészség.

Be the first to comment on "13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit Oroszlányban – Vádemelés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*