Nyomozónak adta ki magát, úgy csalt a férfi Oroszlányban

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csalás vétsége és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy férfival, valamint két nővel szemben, mert a férfi nyomozónak adta ki magát és így csalt ki 120.000 Ft-ot a sértettől.

A pénz megszerzésében a két nő segített.

A vádirat szerint a börtönben lévő férfi 2019. április 25-én az esti órákban telefonon felhívta a sértettet és azt állította neki, hogy rendőr, majd arra kérte, hogy segítsen neki egy nyomozásban úgy, hogy egy Oroszlányban parkoló gépjármű kereke alá tegyen 120.000 Ft-ot, így segíthet az elkövető elfogásában.

A sértett a pénzt odatette, azután a férfi felhívta a volt élettársát, hogy hozza el a csalásból származó összeget, majd fizesse be a másik nő által megadott bankszámlára. A nő a pénzt nem fizette be a bankszámlára, mert az Oroszlányi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták, majd 100.000 Ft-ot lefoglaltak tőle, így a sértett kára részben megtérült.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmények elkövetését, akkor a büntetett előéletű férfival szemben a törvényszék 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabjon ki, valamint 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a két nőt pedig 150.000 Ft pénzbüntetésre ítélje.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Nyomozónak adta ki magát, úgy csalt a férfi Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*