Sorozatos csalásért ítélték el

A csalás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 10 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetést, 215.500,- Ft vagyonelkobzást szabott ki azzal a nővel szemben,

aki csalárd szándékkal adott fel műszaki cikkek eladására vonatkozó hirdetéseket, amelynek alapján huszonkilenc sértettnek összesen közel félmilliós kárt okozott.

A bíróság kötelezte továbbá az elkövetőt a sértettek meg nem térült kárának megfizetésére.

A vádemelésről a http://ugyeszseg.hu/vademeles-a-sorozatcsaloval-szemben-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon adott ki közleményt az ügyészség.

A vádirat szerint a miskolci nő 2018 szeptembere és 2019 márciusa közötti időszakban a megélhetését biztosító legális jövedelemmel nem rendelkezett, ezért internetes közösségi felületen mobiltelefonokat és játékkonzolokat hirdetett eladásra csalárd szándékkal. Az elkövető a hirdetésekre jelentkező sértetteknek azt ígérte, hogy azokat a vételár teljesítését követően részükre eljuttatja. A sértettek a 9.000,-Ft és 27.000,-Ft közötti összegeket a nő által megadott bankszámlaszámra átutalták, illetve befizették, ahonnan az elkövető azokat készpénzben felvette.

A meghirdetett termékek megküldésére az elkövetőnek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvásárlásra felkínált termékekkel nem rendelkezett, célja a jogtalan haszonszerzés volt.

A nő huszonkilenc, az ország számos településén élő, köztük egy oroszlányi sértettnek okozott kárt, az összes sértettnek okozott kár 492.800,-Ft. Hat sértett kára megtérült úgy, hogy az elkövető fia visszautalta a sértetteknek a befizetett összeget.

A büntetővégzés jogerős, azt az ügyészség is tudomásul vette – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

 

Kiemelés tőlem – a szerk.

Be the first to comment on "Sorozatos csalásért ítélték el"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*