Egy oroszlányi nőt is átvert

/Fotó: Pixabay.com/

A Tatabányai Járásbíróság a vádlott távollétében megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, nagyobb kárt okozó csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A bíróság a vádlottat 6 hónap, végrehajtásában 1 év 8 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a sértettek kárának megtérítésére. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a védő fellebbezést jelentett be.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2019 decemberében felajánlotta a szombathelyi ismerősének, a sértettnek, hogy a sérült személygépkocsiját megjavíttatja, ezért 350.000 forintot kért és kapott a sértett feleségétől. A vádlottnak azonban nem állt szándékában a jármű megjavíttatása, az átvett pénzt elköltötte. A vádlott ezt követően ismét pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanannak a házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt és temetési költségként 300.000 forintra van szüksége. A sértett nő a pénzt 2020. januárban átadta a férfinek, aki az összeget saját megélhetésére fordította, majd a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A vádlott 2020 júliusában megismerkedett az oroszlányi sértett nővel, aki gépkocsit szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, majd a férfi ígéretet tett arra, hogy intézi a gépkocsi vásárlását. A nő egy borítékba 600.000 forintot tett abból a célból, hogy a vádlott a nála való tartózkodása során a jármű vételárát ezen összegből kifizethesse. A férfi 2020 szeptemberig a borítékból különböző összegeket kivett és elköltött, míg végül 50.000 forint maradt, így nem állt módjában a gépjárművet megvásárolni.

 

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

Be the first to comment on "Egy oroszlányi nőt is átvert"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*