Élő fa állította meg az ittas sofőrt

/Fotó: Ügyészség/

A Tatabányai Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége  miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival  szemben, aki enyhe fokú ittas állapotban vezetett  gépjárművel előbb egy jelzőtáblának, majd egy személygépkocsinak, végül egy élőfának ütközött. 

A vádirat szerint a büntetett férfi 2022. február 6-án 13 óra 15 perckor Oroszlány lakott területén belül enyhe fokú ittas állapotban vezette a személygépkocsit. A férfi ittas állapota miatt a menetiránya szerinti jobb irányban lehaladt az úttestről és az „Egyirányú forgalmi út” jelzőtábla tartóoszlopának érintőlegesen nekiütközött, ezután a járművét az úttestre visszakormányozta, majd ezt követően az úttestről ismét letért. Haladása során nekiütközött az úttest bal oldali szélén parkolóhelyen álló személygépkocsi hátsó részének.

Az elkövető az ütközést észlelte, ennek ellenére a helyszínről a gépkocsival anélkül távozott, hogy személyi adatait bármilyen módon a károsult részére hátrahagyta volna.

Ezután a férfi ugyanezen a napon 13 óra 35 perckor az oroszlányi útszakaszon egy jobbra ívelő kanyarban az ittas állapota miatt nem a lehetséges mértékben jobbra tartva, az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, az úttestről a menetiránya szerinti bal irányban letért, és ott a járművel élőfának ütközött.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Élő fa állította meg az ittas sofőrt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*