Hátulról ütötte le a sértettet Oroszlányon, mert tartozott neki – Vádemelés

/A kép illusztráció/

Alábbiakban az Ügyészség sajtóközleményét olvashatja, melyet változtatás nélkül teszünk közzé:

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki Oroszlányon, az utcán, 2019. július 31-én a kora esti órákban hátulról, ököllel azért ütötte le a sértettet, mert tartozott neki.  

A vádirati tényállás lényege szerint 2019. július 31-én a vádlott a sértettel italozott egy oroszlányi sörözőben. A sörözés közben a férfi megharagudott a sértettre, mert azt látta, hogy italra költ, miközben neki 60.000 forinttal tartozik.

Miután a sértett kora este távozott, a vádlott utána indult, mivel haragjában úgy döntött, hogy behajtja a tartozását.

Amikor férfi a sértettet utolérte, hátulról ököllel a fején többször megütötte. A férfi az elesett, földön fekvő sértettet megrúgta, az arcán megütötte, és követelte a tőle a tartozását.

A vádlott a bántalmazást és követelést csak akkor hagyta abba, amikor a közelben tartózkodó rendőrök oda értek.

A bántalmazás következtében a sértett bordatöréssel és mellűri szövődményekkel járó sérüléseket szenvedett, és ez utóbbi miatt életveszélyes vagy halálos sérülés is bekövetkezhetett volna.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkor a törvényszék őt 2 év, 6 hónap börtönbüntetésre ítélje, valamint öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.”

Forrás:mklu.hu

Be the first to comment on "Hátulról ütötte le a sértettet Oroszlányon, mert tartozott neki – Vádemelés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*