Bírók és ügyészek megölésével fenyegetőző oroszlányi férfi ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy 41 éves oroszlányi férfi ellen, aki bírók, ügyészek és rendőrök megölésével fenyegetőzött, mert azt hitte, hogy a vele szemben eljáró hatóságok meg akarják fosztani vagyonától – közölte a főügyészség hétfőn az MTI-vel.

    Borbély Veronika sajtószóvivő-helyettes tájékoztatása szerint a mentális problémákkal küzdő, személyiségzavarban szenvedő, rendszeresen kábítószert fogyasztó vádlott 2021 júliusában a fentiekben említett szándékát több alkalommal közölte pártfogójával.

    A férfi arról is beszámolt, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, és cselekményével arra akarja felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

    A vádlott az édesanyját is megöléssel fenyegette. Az férfi ruhájában az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

    A főügyészség emberölés előkészülete, kábítószer birtoklása és zaklatás miatt emelt vádat a férfival szemben és indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, feltételes szabadságra helyezés lehetősége nélkül.

-MTI-

Leave a comment

Your email address will not be published.


*