Vádat emeltek az oroszlányi dohánybolt rablás elkövetője ellen – Videóval

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a rablás elkövetését követően külföldre távozott, őt európai elfogatóparancs alapján Németországból, repülővel hozták haza, amely után az ügyészség indítványára a bíróság 2021. március 8-án a letartóztatását elrendelte.

A letartóztatás elrendeléséről a http://ugyeszseg.hu/repulovel-hoztak-haza-a-rablot-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon adott ki közleményt az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2015. február 2-án, 17 óra 40 perc körüli időben az oroszlányi dohányboltba bement, az eladó felé egy kést tartott és őt a bevétel átadására kényszerítette. A sértett 48.000 forintot adott át a férfinak, aki a pénzzel együtt távozott az üzletből.

A rablás elkövetését követően a férfi külföldre távozott, őt európai elfogatóparancs alapján a német hatóságok 2020. november 22-én  elfogták, 2021. március 5-én a magyar hatóságoknak átadták.

Az elkövető a büntetőeljárásban a rablással okozott kárt a sértettnek megtérítette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az esetet az üzlet kamerája rögzítette:

https://www.youtube.com/watch?v=UV95A1Op9E8

Be the first to comment on "Vádat emeltek az oroszlányi dohánybolt rablás elkövetője ellen – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*