Letartóztatásban marad az a férfi, aki legalább hatféle kábítószerrel kereskedett Oroszlányon

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay.com/

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben annak a kábítószerrel kereskedő férfi letartóztatásának hosszabbítását indítványozta, aki egyszer bódultan vezette a gépjárművet.

A munkaviszonnyal, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított 2018. évtől a 2019. év áprilisában történő elfogásáig Oroszlány területén több fogyasztónak, kábítószert tartalmazó anyagokat – főként marihuánát, speedet adott el grammonként 2.500 forintért.

A gyanúsított ezen túlmenően azért, hogy majd értékesíteni tudja, 2019. április 10-én történt elfogása előtt legalább hatféle kábítószert, amfetamint, kokaint, metamfetamint, LSD-t, MDMA-t, THC-t tartott magánál. A kábítószerek együttes tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, illetve egy további anyag új pszichoaktív anyagot is tartalmazott.

A gyanúsított a lakóhelyén a kábítószer termesztéséhez, csomagolásához szükséges eszközöket, párásító rendszert, lámpákat, mérlegeket, simítózáras tasakokat is készletezett.

A férfi ezen túlmenően 2019. április 10-én úgy vezette a gépkocsiját Oroszlányban, közúton, hogy a szervezetében lévő amfetamin, illetve metamfetamin befolyása alatt állt.

Erre tekintettel a nyomozó hatóság a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette mellett, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt is meggyanúsította a férfit.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatásának határidejét legutóbb 2020. április 12-ig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének további kettő hónappal történő meghosszabbítására. A bíróság a férfi letartóztatását 2020. június 12-ig meghosszabbította, mert a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Letartóztatásban marad az a férfi, aki legalább hatféle kábítószerrel kereskedett Oroszlányon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*