A járvánnyal kapcsolatos szigorítások Oroszlányban!

Lazók Zoltán, Oroszlány Város polgármestere Facebook oldalán tette közzé alábbiakat, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Péntek reggel nyolc órától él a szigorítás!

A miniszterelnök április 9-i, a kijárási korlátozás meghosszabbításával kapcsolatos bejelentése során különleges, speciális jogosítvánnyal ruházta fel a polgármestereket.

A felhatalmazással élve, Oroszlány városában a következőket rendelem el április 10 napján reggel 8 órától:

1. Egészségügyi maszk, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil vagy más anyag (orrot, arcot takaró sál, kendő) (a továbbiakban: maszk) viselése kötelező Oroszlány város közigazgatás területén lévő következő helyszíneken:
a) a lakosság ellátását szolgáló üzletekben vagy szolgáltatóknál (élelmiszerbolt, gyógyszertár, drogéria, posta, benzinkút, egészségügyi, szociális szolgáltatók stb.),
b) az önkormányzat által fenntartott intézményekben és az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal épületében a zárt térben történő tartózkodás idejére.

2. Hangsúlyosan ajánlom a közforgalmú épületekbe történő belépések és tartózkodások során is a maszk, vagy azt helyettesítő textil viselését.

3. Felszólítom az előbbiekben felsorolt helyiségek és épületek tulajdonosait, illetve az azokkal rendelkezni jogosultakat, hogy az alkalmazásukban álló személyeket egészségük védelmének érdekében, a munkahelyükön tartózkodásuk idejére lássák el védőmaszkokkal.

4. A meghatározott üzletekbe és intézményekbe történő bejutás és ott tartózkodás során, valamint a közterületeken egymástól a 2 méteres távolságot meg kell tartani.

5. A veszélyhelyzet fennállása alatt tilos tartózkodni a következő helyszíneken:
a) Majki tó partszakasza és a majki műemlékegyüttes közvetlen környéke
b) Erőműi tó partszakasza és az ott található horgászstégek
c) Égeresi horgásztavak partszakasza
d) Oroszlány, Malom tó partszakasza
A tilalom nem alkalmazandó az Oroszlányi Horgász Egyesület igazolt tagjaira, akik tagságukat az engedélyük felmutatásával kötelesek igazolni.

6. A veszélyhelyzet fennállása alatt a gyalogos, kerékpáros és gépjármű forgalom tilos:
a) Majki utca külterületi szakasza, az Oroszlány, Majki utca végétől a 8119-es országos összekötő útig,
b) Oroszlány, Dózsa György utca Erőműi tóhoz (Bokodi tóhoz) vezető, külterületi szakasza (Határ utca és Erőműi tó rész közötti szakasz),
c) Pusztavámi utca külterületi szakasza (volt Bányamentő Állomás és Pusztavám közötti szakasz),
d) Oroszlány-Tatabánya kerékpárút oroszlányi szakasza.
A tilalom nem alkalmazandó arra a személyre, aki a megjelölt területen életvitelszerűen lakik, vagy aki a terület tulajdonosa, bérlője hétvégi háznak, kiskertnek, továbbá az Oroszlányi Horgász Egyesület igazolt tagja.

7. A rendeletben foglaltak megszegése miatt a hatósági eljárás lefolytatására és közigazgatási szankció kiszabására a jegyző jogosult. A hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200.000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki. A helyszíni bírság kiszabására az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal közterület felügyelői jogosultak. A korlátozások betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet szigorú járőrözéssel fogja ellenőrizni a következő napokban.

A rendelkezések 2020. április 10. napján 08 órakor lépnek hatályba és a veszélyhelyzet megszűnésének napján vesztik hatályukat. Az 5. és 6. pontban foglalt korlátozások 2020. április 13. napján 24 órakor hatályukat vesztik.

Lazók Zoltán polgármester”

Be the first to comment on "A járvánnyal kapcsolatos szigorítások Oroszlányban!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*