Boxerrel fenyegették, hogy adja át értéktárgyait

/Fotó: Pixabay/

A felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság az egyik férfit 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik elkövetőt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítéletet  a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vádirat szerint az egyik elkövető  2021. november 7-én Oroszlányba csalta munkalehetőség ürügyén sértettet, aki szerinte egy ruhavásárlás kapcsán tartozott neki 88.000,-Ft-al. A sértett 2021. november 7-én 17.00 óra körül érkezett vonattal Oroszlányba, majd 17 óra 30 perc körül találkozott össze az érkezésekor együtt elé indult két férfival, majd mindhárman a belvárosba indultak.

Az egyik férfi szóba hozta a sértettnek a tartozását, és annak kifizetését vagy a nála látott 40.000,-Ft értékű fülhallgatót és 16.000,-Ft értékű mobiltelefonjának az általa jogosnak vélt tartozás fejében történő átadását kezdte agresszívan követelni a sértettől. A sértett a fenyegető fellépéstől megijedve könyörögni kezdett, hogy ne bántsa őt, majd átadta neki az összesen 56.000,-Ft értékű tárgyakat.

A férfi azonban kevesellte a sértett által átadott fülhallgatót és mobiltelefont, és továbbra is pénzt követelt a sértettől, aminek nyomatékául elkérte a társától a nála lévő fém boxerét, aki azt oda is adta. A boxert elkérő férfi ezután a boxert a kezére húzva azzal veréssel fenyegette sértettet arra az esetre, ha a sértett nem fizetne. A megfélemlített sértett megígérte, hogy fizetni fog, majd a boxerrel fenyegető férfi követelésére egy papírra leírta, hogy a fülhallgatót és a mobiltelefont önként adta át neki a tartozása fejében. Ezt követően sértettet az elkövetők elengedték, aki elfutott a helyszínről – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Boxerrel fenyegették, hogy adja át értéktárgyait"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*