Baleset miatt nem közlekednek az Oroszlány-Budapest vonatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, emiatt Biatorbágy és Herceghalom között nem közlekednek a vonatok – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A vasúttársaság közleménye szerint vasárnap kora hajnalban a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak, a balesetben több kocsi is kisiklott.

A baleset miatt Biatorbágy és Herceghalom között a vonatközlekedés nem lehetséges. A kárfelmérést, helyreállítást és a vizsgálatot megkezdték.

 A vizsgálatok hosszabb időt vesznek igénybe, ezért vasárnap jelentős forgalomkorlátozásokkal, pótlóbuszos közlekedéssel kell számolni a győri vonalon utazóknak – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Bizonyos vonatok kerülő útvonalon Székesfehérvár, Komárom érintésével közlekednek. A Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Győr-Sopron, illetve Szombathely közötti elővárosi és távolsági IC vonatok jelentős késéssel közlekednek.

Vonatkimaradásokra is számítani kell, rövidebb útvonalon közlekedő vonatok is lesznek – jelezték.

A közleményben tájékoztatnak arról, hogy a Déli pályaudvar és Tatabánya, illetve Tatabánya és a Déli pályaudvar között nem közlekednek az oroszlányi S12-es elővárosi vonatok.

A győri S10-es számú vonatok a Déli pályaudvar és Biatorbágy, illetve Herceghalom és Győr között közlekednek, a Biatorbágy-Herceghalom szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Münchenből a főváros felé tartó 261-es számú railjet Bicske és Budapest között nem közlekedik. Utasai vonatpótló busszal utazhatnak Bicske és Biatorbágy között, onnan tovább személyvonattal.

-MTI-

Leave a comment

Your email address will not be published.


*