Megújult útszakaszt adtak át

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. szervezésében szerdán délután átadták a felújított Havasi Márton utca – Óvoda köz útszakaszt.

A kivitelezést Oroszlány Város Önkormányzata beruházási hitelkeret forrásból valósította meg, bruttó 77.978.000 FT összegű költséggel.

A Havasi Márton utca teljes szakaszán a rendkívül rossz műszaki állapotban lévő szilárd burkolat miatt vált szükségessé az átépítés, kétrétegű aszfaltozással és a zárt csapadékvíz elvezető rendszer igény szerinti javításával, felújításával – mondta Németh Gábor vezérigazgató.

Az Óvoda közi útcsatlakozás környezetében, a felújítandó közúti szakasz alatt húzódó csapadékcsatorna nyomvonalára tisztító aknát építettek 2db víznyelővel és víznyelőrácsos fedlappal.

Az érintett szakaszokon a járda eredeti felülete töredezett, néhány helyen megsüllyedt, szinte már be is szakadt. Biztonságos gyalogos közlekedésre, főleg az elbotlás veszélye és a téli síkosság mentesítés hatékony fenntarthatósága miatt csak részben volt alkalmas.

A meglévő járdák javítását burkolatcserével és ágyazat erősítéssel oldották meg, melyre 4 cm vastag aszfaltréteg került.

 

Forrás és fotó: Oroszlany.hu

Be the first to comment on "Megújult útszakaszt adtak át"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*