Szabadtéri kiállítás

A Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház közösségi oldalán tudatta, hogy megnyílt szabadtéri galériájának legújabb kiállítása szombaton délután.

„A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a szeles idő miatt a ház nagytermében gyűltek össze emlékezők, akiket Jakab Jácint, az intézmény vezetője köszöntött. Takács Károly az Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány kuratóriumának elnöke megrendülve idézte fel személyes emlékeit, hiszen az egyik tabló nevelőapja, az oroszlányi Kocsedó rabtáborába zárt Czeglédi Pál koncepciós perét mutatja be.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő beszédében többek között az emlékezés, a szembenézés fontosságára hívta fel a figyelmet. Annak a négy évtizednek az árnyéka most is itt van velünk – mondta.

Az ünnepségen részt vett többek között Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester és Papp Péter a képviselő-testület polgári frakciójának vezetője.

Schrantz Dóra, a művészeti iskola tanára hegedűjátékával, Kovács Anna pedig zongora előadásával színesítette az emlékezést.

A program zárásaként a résztvevők koszorút helyeztek el a ház előtti kopjafánál, majd megtekintették a „30 éve szabadon” címet viselő fotókiállítást, amely a diktatúra születésétől a rendszerváltoztatásig mutatja be történelmünket” – olvasható az intézmény Facebook oldalán.

 

Címlapkép: Facebook

Be the first to comment on "Szabadtéri kiállítás"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*