Vádemelés engedély nélküli hulladékgyűjtés miatt

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

A veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik engedély nélkül gyűjtöttek hulladékot.

A vádirat szerint két férfi 2022. június 01-én Endrefalváról Oroszlányba ment tehergépkocsival azért, hogy ott fémhulladékot gyűjtsenek. Az elkövetők a tehergépkocsival Oroszlány lakott területén haladtak, miközben előre felvett szövegként hangosbemondón keresztül sugározták a lakosság felé a felhívást, hogy hulladékvasat vásárolnak fel.

Az elkövetők így begyűjtöttek 1 darab mosógépet, 1 darab kompresszort, és egyéb vashulladékot, valamint az egyik háznál 1.500,-Ft-ért megvásároltak 3 darab ólom akkumulátort. A hulladéktárgyakat a két férfi együtt tette be a tehergépkocsiba, szándékuk az volt, hogy a begyűjtött hulladékot fémhulladékátvevő telephelyen értékesítik.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Vádemelés engedély nélküli hulladékgyűjtés miatt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*