Rendőrautót rongált, közterület-felügyelőkre támadt – Vádemelés-Videóval

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi értés vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki közterület-felügyelő eljárását akadályozta erőszakosan, valamint rendőrségi autót rongált meg.

A vádirat szerint a férfival szemben a közterület-felügyelők intézkedtek Oroszlányban. A férfi az intézkedést akadályozta úgy, hogy az egyik közterület-felügyelőt szidalmazta,  eközben a kezében tartott 8 cm pengehosszúságú késsel  hadonászott, majd a kést a nadrágjának a zsebébe tette. A férfi ezután is szidalmazta sértettet és megöléssel fenyegette.

A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak, és a szolgálati jármű hátsó ülésére beültették, majd az ajtót becsukták. Ekkor a férfi a személygépkocsi jobb hátsó oldalsó ablakát megrúgta, amelynek következtében az kitörött, ezzel 118.359 forint kárt okozott.

 Ezután a férfi a gépkocsiból ki akart szállni, ezt a közterület-felügyelő megakadályozta. A közterület-felügyelőt az elkövető folyamatosan rugdosta,  kezét megharapta, ezzel neki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

A férfival szembeni intézkedésről készített felvétel a https://youtu.be/1mx0V56S3kk oldalon tekinthető meg tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője,  Dr. Horváth Sándor.

 

Be the first to comment on "Rendőrautót rongált, közterület-felügyelőkre támadt – Vádemelés-Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*