Átadták a SUEZ kapacitásbővítő beruházását Oroszlányban

/A kép a mai átadón készült – MTI/Krizsán Csaba/

A Magyar Távirati Iroda közleményéből idézünk, melyet egy oroszlányi beruházással kapcsolatban tettek közzé:

„Az elmúlt évek sorozatos válságai nem feledtethetik el a hosszabb távú globális kihívásokat, ezért a magyar kormány kiemelten támogatja a vízgazdálkodási beruházásokat – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Oroszlányban.

    A tárcavezető a SUEZ Water Technologies & Solutions kapacitásbővítő beruházásának átadásán vett részt, amelynek nyomán a legnagyobb európai víztisztító membrán-gyártó kapacitás létesülhet Magyarországon.

A francia vállalat 2019-ben jelentette be 9,6 milliárd forintos fejlesztését, amely 2024 szeptemberéig valósul meg, és 1,7 milliárd forintos állami támogatással 85 új munkahelyet teremt Oroszlányban.

    Beszédében Szijjártó Péter kijelentette, hogy a vízellátással kapcsolatos egyre súlyosabb problémák a világ talán valamennyi nemzetét összekötik, például a klímaváltozás negatív hatásainak jelentős része is ezen keresztül jelenik meg.

    Mint mondta, világszerte számos magyar vízgazdálkodási beruházás van folyamatban, ugyanis hazánk technológiai megoldásai egyedülállóak. És hozzátette, hogy Magyarországon a szennyvíz 90 százalékát megtisztítják, így az innen kilépő folyók tisztábban hagyják el az országot, mint ahogy érkeztek.

    A most átadott beruházás kapcsán pedig kiemelte, hogy a cég termékeinek 99 százalékát exportálják, ami a versenyképességet mutatja, s hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gazdaság tavaly kiviteli rekordot döntött.

    A SUEZ bizonyos üzletágait – így az oroszlányi gyárat is – felvásárolta a szintén francia Veolia, amely több mint háromezer helyi alkalmazottjával a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője.

A SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. elsődleges piaci területei közé tartozik az ivó- és ipari vizet előállító, illetve a szennyvíztisztító berendezések gyártása, továbbá az ENSZ békefenntartó csapatainak és a NATO erőinek kiszolgálása.”

-MTI-

Be the first to comment on "Átadták a SUEZ kapacitásbővítő beruházását Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*