Viperával ütötte a buszvezetőt és törte be az autóbusz ablakát Oroszlányban

/Fotó: Ügyészség/

A Tatabányai Járási Ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a vélt sérelme miatt a buszvezető bántalmazásával, a busz megrongálásával vett elégtételt.

A vádirat szerint a férfi 2020. november 23-án, az oroszlányi buszmegállóban az utasok fel- és leszállása miatt várakozó menetrendszerinti autóbusz vezetőjének oldalablakához ment azért, hogy egy pár perccel korábban történt közlekedési helyzet miatt a sofőrt számon kérje.

A busz vezetője észlelte a férfi közeledését, ezért lehúzta az ülése melletti ablakot, és megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben. Az elkövető a kérdésre nem válaszolt, hanem a kezében lévő, 33,5 cm hosszúságú és 1,5 cm átmérőjű vascsővel („vipera”) egyszer a buszvezető felsőteste felé ütött, aki az ütést a bal alkarjával elhárította, majd ráfogott a vipera felső részére, ami az ülése mellé esett. Ekkor a buszvezető az autóbusz ablakát felhúzta, azonban a szitkozódó férfi  a vipera nála maradt részével az ablaküvegre ütött, melyet betört.

A buszvezető sérülést nem szenvedett, a buszban 99.250 forint kár keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, és pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt vascsövet kobozza el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Viperával ütötte a buszvezetőt és törte be az autóbusz ablakát Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*