Letartóztatásban az oroszlányi közterület-felügyelőt megharapó férfi

/Fotó: Pixabay.com/

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki közterület-felügyelőt bántalmazott és rendőrségi autóban okozott kárt.

Az indítvány szerint az ittas állapotban lévő férfi  2021. június 7-én az oroszlányi  itallerakat előtt a vele szemben eljáró közterület-felügyelőt eljárásában akadályozta oly módon, hogy őt szidalmazta, trágár szavakkal illette, és a nála lévő 8 cm pengehosszúságú kést a kezében tartva azzal fenyegette meg, hogy hasba szúrja.

A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak, és a szolgálati személygépkocsiba beültették, ekkor a férfi a rendőrségi autó jobb hátsó oldalsó ablakát kirúgta, amelynek következtében az kitörött, így abban 55.000,- Ft. kárt okozott. A férfi az intézkedés során jelen lévő közterület-felügyelő lábát több alkalommal, megrúgta, leköpte, kezét megharapta, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását 2021. június 09-én rendelte el egy hónapra. a végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Korábban erről itt írtunk: https://oroszlanymost.hu/2021/06/08/kozterulet-felugyelokre-tamadt-oroszlanyban/

Be the first to comment on "Letartóztatásban az oroszlányi közterület-felügyelőt megharapó férfi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*