Díjat kapott az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Facebook oldalán és a Mimegyenk.hu oldalon közölte, hogy Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat kapott az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet.

Indoklásukban ezt írják:

„1982-ben adták át az Oroszlányi Szakrendelő Alkotmány úti épületét, azóta működik önálló intézményként.

A Szakorvosi Rendelőintézet az Oroszlányi Kistérség járóbeteg-szakellátó központja: 29 szakrendelést működtet, köztük röntgen- és ultrahang diagnosztikai ellátást, labordiagnosztikát, széles körű járóbeteg-ellátásokat, speciális gyermekellátásokat és gondozói szolgáltatást.

Mindezek mellett az egészségügyi központ az alapellátások területén foglalkozás-egészségügyi alapellátást is biztosít.

Oroszlányon a szakorvosi rendelő mellett Ápolási Intézet is működik melyet 2003-ban adtak át. A fekvőbeteg szakellátás 70 ággyal rendelkezik, 95% feletti folyamatos ágykihasználtság mellett. Az ápolási osztály területi ellátási kötelezettsége több mint 34 ezer főre terjed ki.

A szakrendelő és az Ápolási Intézet feladatellátást jelenleg 18 fő szakorvos, 76 fő szakdolgozó, 32 fő egyéb alkalmazott, 12 fő közreműködő szakorvos látja el. A korona vírus járvány kezdetekor jelentős intézkedéseket tettek a betegek védelme érdekében.

2021. február 24-től oltópont is megkezdte a működését. Ez ideig kb.16.000 oltást adtak be. A pandémia alatt nyújtott szakmai tevékenységüket mindenkor a rugalmasság, folyamatosság, magas szintű szakmai munka, proaktivitás, nyitottság jellemezte, melyben fejlesztő ötleteikkel együtt komoly bázisa jelenleg is a járvány leküzdését biztosító megelőző tevékenységnek.

Az oltópont működtetésében kiemelkedő munkát végez és személyes elkötelezettje a munkának Dr. Varjú János főigazgató, Nádas Éva ápolási igazgató, Hegyaljainé Bors Márta intézetvezető asszisztens és Kulcsár Gergely informatikus.”

 

Címlapkép forrása: Wikimedia – Fotó: Globetrotter19

Be the first to comment on "Díjat kapott az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*