Év Embere 2021

/Fotó:mvmtavho.hu/

Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. honlapján tette közzé alábbiakat – szöveghűen idézzük:

„Társaságunk Év Embere Díj Jutalmazottja a 2021-es évben Szabó László Kollegánk lett.

Társaságunknál a 2020-as évtől kezdődően minden évben megrendezésre kerül az Év Embere díj.

László végzettsége alapján villamos üzemmérnök és közgazdasági szakmérnök, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az energiaiparban, a villamosenergia-termelés és távhőtermelés területén. Az MVM cégcsoportnál 36 évet dolgozott több különböző leányvállalatnál.

Munkahelye jelenleg az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ) integrált távhőtermelő és szolgáltató társaság.

Korábban dolgozott a jogelőd cégeknél az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. és az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt.-nél. 2015. év előtt erősítette a Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi Erőmű, a Bánhida Erőmű Kft. és a Vértesi Erőmű Zrt. Bánhidai Erőmű csapatát is.

Jelenleg munkája Senior energiagazdálkodási szakértőként az éves hőértékesítési szerződések készítése, aktualizálása, felügyelete mellett felel az éves gázbeszerzési tender előkészítéséért és lebonyolításáért, valamint a gázbeszerzési szerződéskötés lebonyolításáért. Szakmai munkája során egyszemélyben a hő elszámolást, gázbeszerzési elszámolásokat. Feladata a napi hő- és gáznominálási menetrendkészítés. Igény szerinti adatszolgáltatások MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal), MVM, hőfogyasztók, stb. részére. Széndioxid-kvóta számla kezelése, szerződés, és beszerzéskezelés is a tevékenysége része.

Elvégzi rendszeresen az elszámolási adatgyűjtő rendszer, termelési adatok, fűtőmű hatásfok felügyeletét. Üzleti tervezés műszaki és gazdasági folyamatában és beruházások előkészítésében való részvétel mellett lehet rá számítani a műszaki, gazdasági elemzések készítése, valamint az SAP rendszerben számla ellenőrzési-engedélyezési feladatok ellátásában. Külső kapcsolattartás a földgázkereskedővel, hőfogyasztókkal, energetikai szakreferenssel, MVM leányvállalati partnerekkel, hatóságokkal pl. MEKH-el.

Szakmai képességeire és munkatársi segítségére mindenkor biztosan számíthatunk. Szűken vett szakmai területe mellett értékes és jobbító szakmai véleményére üzemviteli, karbantartási és gazdasági területen is támaszkodunk. Munkája során precíz és önálló, de ugyanakkor jó csapatjátékos, képes teammunkára is. Az projektek során számíthatunk rá.

Itt kiemelhető az Oroszlányi Fűtőmű építése 2015-2016-ban, vagy még korábbi projektjei közül a Bánhidai Erőmű Lakótelep távhőrendszer átalakítása és a városi távhő hálózatra kapcsolása és távhőszolgáltatónak (KOMTÁVHŐ) történő átadási projekt menedzselése, kivitelezés műszaki ellenőrzése. Jelenleg is több futó fejlesztésnek aktív részese és motorja.

Ezúton szeretnénk Lászlónak megköszönni az eddigi kitartó és lelkiismeretes munkáját és szívből gratulálunk neki a 2021-es Év embere Díj kapcsán.”

Forrás:mvmtavho.hu

Be the first to comment on "Év Embere 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*