Rablás elkövetőit fogták el az oroszlányi rendőrök

/A kép illusztráció! – Fotó: Police.hu/

A két tettes cigarettát és pénzt kért a sértettől, aki ennek nem tett eleget. Őt földre lökték, késsel kivágták a ruhája zsebét és telefonjával, valamint bankkártyájával együtt távoztak. A nyomozók másnap őrizetbe vették a támadókat.

A gyanú szerint egy 29 éves és egy 27 éves férfi november 24-én 22 óra előtt Oroszlányon cigarettát és pénzt kért egy férfitól. A sértett a kérésnek nem tett eleget, a két személy őt ellökte, majd a ruházatának egyik zsebét késsel kivágták. Tőle egy telefont és bakkártyát vettek el a tettesek, majd sietősen távoztak. Másnap reggel a bankkártyával dohányterméket és alkohol tartalmú italt próbáltak vásárolni egy helyi üzletben. A sértett még ezen a napon hajnalban tett feljelentést az Oroszlányi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították F. Z-t és Ny. L-t és őket gyanúsítottként kihallgatták.

Ellenük felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás. Ny. L-al szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott, így ellene kábítószer birtoklása miatt is indult büntetőeljárás, valamint az eddigi adatok alapján ő próbált fizetni a bankkártyával, így ellene csalás bűntett elkövetése miatt is. A két személy már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A nyomozók a kutatás során megtalálták a bankkártyát, ami a sértettől származott. Ny. L. továbbá a cselekményét bűnügyi felügyelete alatt követte el.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság őket őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Rablás elkövetőit fogták el az oroszlányi rendőrök"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*