13-an alapították, 132 fős közösséggé fejlődtek

Az egyik legaktívabb helyi civil közösség, a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete évzáró  közgyűlést tartott, melyről tegnap az alábbiakat tették közzé közösségi oldalukon:

„Helyi szervezetünk szombaton tartotta meg évzáró összejövetelét. Idei utolsó rendezvényünket ismét hatalmas érdeklődés kísérte, zsúfolásig megtelt a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaraterme.

Nyitányként Simonics László zenetanár szólaltatta meg az ősi kuruc hangszert, a tárogatót, majd Nagy Csaba elnök köszöntötte a vendégeket. Évértékelő beszédét civil szervezetünk vezetője a következő gondolatokkal kezdte: „28 évvel ezelőtt, 1995. augusztus 17-én 13 fővel alapítottuk meg a helyi Rákóczi Szövetséget Oroszlányban, mely mára 132 fős, meghatározó közösséggé fejlődött”.

Ezt követően vetített képes prezentációban mutatta be az idén elvégzett tevékenységünket, majd ismertette a 2024. évi programtervezetet. Az idei esztendőben 26 saját programot valósítottunk meg és 7 alkalommal vettünk részt mások által szervezett rendezvényeken.

A számok tükrében kijelenthetjük, hogy 2023-ban is aktív szerepet vállaltunk a társadalmi életben. A 2024-re tervezett 26 program között szerepel – többek között – a doni megemlékezés, a Rákóczi emléknap, a felvidékről kitelepítettek emléknapja, könyvbemutató, a magyar hősök napja, a trianoni megemlékezés, az aradi vértanúk emléknapja, valamint a november 4-i 1956-os megemlékezés.

Ezen túlmenően, évfordulóik kapcsán felidézzük majd Bottyán János, Kőrösi Csoma Sándor, Jókai Mór és Radnóti Miklós életútját is. Az összetartás jegyében két hazai kirándulást szervezünk jövőre, és 10 alkalommal rendezünk érdekes irodalmi, művészeti, történelmi előadásokat. A beszámolók ismertetése után került sor a Pro Probitate (A helytállásért) elismerő oklevelek és Rákóczi-emlékplakettek átadására, melyeket a szervezetünk érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként Németh Imre alapító tag, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár vehetett át.

A rendezvény zárásaként Horváth Sándor előadó adventi ajándékműsorral kedveskedett, végezetül Nagy Csaba elnök karácsonyi és újévi jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek.”

Be the first to comment on "13-an alapították, 132 fős közösséggé fejlődtek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*