Sikkasztás és csalás miatt emelt vádat az ügyészség

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

A sikkasztás vétsége és csalás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be az építőipari vállalkozóval szemben.

A vádirat szerint a férfi 2019. június 14-én arra vállalkozott, hogy a tatabányai sértett lakását felújítja, a munkálatokat 2019. július 1. napján kezdte meg egy hónapos határidővel. A férfi a vállalkozói jogviszony keretében a sértettől 500.000 forintot anyagköltségre, és kétszer 300.000 forintot munkadíj előlegként vett át. A vádlott az anyag vásárlásra kapott pénzösszegből 21.280 forintot költött el ilyen jogcímen, míg a fennmaradó 478.720 forintot a saját céljaira fordítva eltulajdonította, az általa megkezdett felújítási munkálatot nem fejezte be, majd elérhetetlenné vált.

A férfi 2019. július 11-én vállalta el az oroszlányi sértett lakása felújítását, a munkálatokat 2019. július 15. napján kezdte. A vádlott a vállalkozói jogviszony keretében a sértettől 180.000 forintot anyagköltségre, 210.000 forintot klímaberendezés vásárlására vett át. A vádlott bár a felújítást megkezdte, végzett munkákat a sértetti ingatlanon, a pénzt  a saját céljaira fordítva eltulajdonította, majd elérhetetlenné vált.

A férfi  2020. január 20. napján vállalta el egy következő oroszlányi sértett lakása felújítását,  anyagvásárlásra 150.000 forintot kért és kapott a sértettől, azonban ezt követően a munkát nem kezdte meg. A vádlott a sürgetések alkalmával rendre kifogásokat keresett a teljesítés elmaradása miatt, majd elérhetetlenné vált. A vádlottnak már a szerződéskötés alkalmával sem állt szándékában a vállalt felújítást elvégezni, célja a pénzösszeg megszerzése volt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben  tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben  végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértettek kárának a megtérítésére – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Be the first to comment on "Sikkasztás és csalás miatt emelt vádat az ügyészség"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*