Képek és videó az oroszlányi szeméttelepen keletkezett tűzesetről

//Fotó: Rescuepress.hu/

Ma reggel adtunk hírt az oroszlányi hulladékkezelő telepen keletkezett tűzesetről.

Röviddel ezelőtt a Rescuepress.hu az alábbiakról tájékoztatott bennünket – idézzük:

“Kora hajnalban tűz ütött ki az oroszlányi szeméttelepen. A tűzesethez elsőként az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltók érkeztek ki, akik azonnal megkezdték a tűz oltását. Munkájukat nehezítette, hogy későn érkezett jelzés, ezért kiérkezéskor már 300 m3 szemét égett.

A káreset hamar kiemeltté vált Komárom-Esztergom megyében, ezért több település tűzoltó egységei is riasztva lettek. A tűzoltásába bekapcsolódott Tatabányáról két tűzoltógépjármű fecskendő és Tatabánya vízszállító, Fehérvár vízszállító, illetve Kisbérről egy tűzoltó raj érkezett a helyszínre. A káreset irányítását a Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át és összehangolta a védekezést.

A reggeli órákban riasztva lett a Katasztrófavédelmi mobil labor is, akik folyamatosan méréseket végeztek a helyszínen és a környező településeken is.

Méréseik alapján káros anyag nem került a levegőbe, de a biztonság kedvéért a helyszínen maradnak és folyamatosan mérik a levegő károsanyag tartalmát.

További segítségnyújtásra, a helyszínre érkezett Kecskéd ÖTE 5 fővel, akik segítették a helyszínen lévő tűzoltók munkáját. Több órás megfeszített munka után és a helyi munkagépek segítségével sikerült megfékezni a lángokat.

Összességében 1500 m3 szemét égett, izzott aminek a füstje több kilométerre lévő településeken is érezhető volt a reggeli órákban.

A káresetet összesen 6 tűzoltógépjármű fecskendővel, 2 vízszállítóval tudta felszámolni a több mint 30 tűzoltó.”

 

VIDEÓ:

Fotók és videó: Rescuepress.hu

Be the first to comment on "Képek és videó az oroszlányi szeméttelepen keletkezett tűzesetről"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*