Tatai Patara – Idén is megrendezik a török kori történelmi fesztivált

/Fotó: Nol.hu/

Nagyszabású török-magyar hadijelenetek, korabeli ételek, italok, kézműves termékek és számos gyermekprogram várja a 13. Tatai Patara látogatóit július 23. és 25. között – közölte Zombori Mihály szervező a rendezvény keddi tatai sajtótájékoztatóján.

A fesztivál fő programja egy valós történelmi eseményt idéz meg: 1597-ben Pálffy Miklós komáromi főkapitány a várkaput patarával, azaz petárdával berobbantva, a meglepetés erejét kihasználva foglalta vissza a várat a töröktől.

A vasárnap zajló látványos ostromjeleneten kívül azonban számos további bemutató várja az érdeklődőket, akik bepillantást nyerhetnek a 16. század végi török-magyar végvári életbe, megismerhetik a vár építésének történetét és Tata török kori történelmét. A csatajelenetekben pikások, muskétások, janicsárok, azabok, seymenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat és a korabeli taktikákat.

A Tatai Patarán a látogatók elmerülhetnek a 16-17. század életének mindennapjaiban is, kipróbálhatják magukat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében.

Múltidéző kiállítások, lovasbemutatók, korhű fegyverek, törökkávé-kóstolás és hastáncos-bemutatók is várják a látogatókat. A vásári forgatagban mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és vidám, történelmi színielőadásokkal is találkozhat a közönség.
Aprajafalvában kézműves foglalkozások, csepűrágók tábora, valamint népi játszótér várja a gyerekeket.

A rendezvény részletes programja a tataipatara.hu oldalon érhető el.

-MTI-

Be the first to comment on "Tatai Patara – Idén is megrendezik a török kori történelmi fesztivált"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*