Illegális hulladéklerakókat számoltak fel

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

“A Belügyminisztérium 2020-ban, a “Tisztítsuk meg az Országot!” projekt keretében nyilvános pályázati felhívást tett közzé, melyen Oroszlány Város Önkormányzata illegális hulladék lerakók felszámolására 6.356.507 Ft támogatást nyert.

Az Önkormányzat saját szabályai szerint lefolytatott beszerzési eljárás keretében közzétett ajánlattételi felhívásra 1 db érvényes ajánlat érkezett, így a munkát a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást is végző, VERTIKÁL Közszolgáltató Nonprofit Zrt. nyerte el.

Az Önkormányzat a pályázat keretében az Oroszlány város déli részén a Felsőtelep elnevezésű területen fekvő, egykori zártkertes övezetben található illegális hulladéklerakókat számolt fel, összesen 7 db önkormányzati tulajdonú ingatlanon.

A projekttel érintett ingatlanok helyrajzi száma: Oroszlány 0276/14, 0276/15, 0277/22, 0277/24, 0284/12, 0284/13, 0277/8

A pályázattal érintett területen a korábbi zártkertekben a művelés hiánya miatt a cserjés területek besűrűsödtek és illegális hulladéklerakók alakultak ki. A projekt megvalósítása során nagyságrendileg 452 tonna hulladék – elsősorban építési törmelék – került összegyűjtésre és kezelésre, ártalmatlanításra a közszolgáltató által.

Az illegális hulladékoktól megtisztított ingatlanok tisztántartása, és az illegális hulladéklerakók kialakulásának megelőzése érdekében az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal Városrendészeti osztálya (Közterület-felügyelet) napi rendszerességgel járőrszolgálatot teljesít a projekttel érintett területeken.

Illegális tevékenység esetén minden esetben hatósági eljárás megindítására került sor. ”

 

Forrás:oroszlany.hu

Írj Te először kommentet "Illegális hulladéklerakókat számoltak fel"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*