Letartóztatta a bíróság az oroszlányi dohánybolti rablót

/A kép illusztráció/

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. március 8. napján tartott ülésen a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását,

aki az oroszlányi dohánybolti rablás elkövetését követően külföldre távozott, őt európai elfogatóparancs alapján Németországból hozták haza, mely után a nyomozó hatóság őrizetbe vette.

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű férfi 2015. február 2-án 17 óra 40 perc körüli időben az oroszlányi dohányboltba bement, az eladó felé egy kést tartott és őt a bevétel átadására kényszerítette. A sértett 48.000 forintot adott át a férfinak, aki a pénzzel együtt távozott az üzletből.

A nyomozó hatóság az eljárást 2015-ben felfüggesztette, mert a gyanúsított külföldön ismeretlen helyen tartózkodott. Ezt követően ismertté vált az elkövető külföldi tartózkodási helye, ezért a nyomozási bíró 2020. október 14-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki, melyet követően a német hatóságok 2020. november 22-én a férfit elfogták és 2021. március 5. napján átadták a magyar hatóságoknak.

A Tatabányai Járásbíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás során feltehetően elérhetetlenné válna, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

 

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

Leave a comment

Your email address will not be published.


*