Meghosszabbították az oroszlányi dohánybolti rabló letartóztatását

/Fotó: Pixabay/

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2021. szeptember 08-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a rablás elkövetését követően külföldre távozott, őt európai elfogatóparancs alapján Németországból, repülővel hozták haza, amely után a nyomozó hatóság őrizetbe vette.

 A megalapozott gyanú szerint a férfi 2015. február 2-án 17 óra 40 perc körüli időben az oroszlányi dohányboltba bement, az eladó felé egy kést tartott és őt a bevétel átadására kényszerítette. A sértett 48.000,- Ft-ot adott át a férfinak, aki a pénzzel együtt távozott az üzletből.

A nyomozó hatóság az eljárást 2015-ben felfüggesztette, mert a gyanúsított külföldön ismeretlen helyen tartózkodott, vele szemben belföldi elfogatóparancsot bocsátott ki. Ezt követően ismertté vált az elkövető külföldi tartózkodási helye, ezért az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2020. október 14-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki, amely után a német hatóságok 2020. november 22-én a férfit elfogták.

Az elkövetőt a német hatóságok 2021. március 5-én adták át a magyar hatóságoknak, a bíróság 2021. március 08-án egy hónapra elrendelte, majd 2021. június 08-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

A Tatabányai Járási Ügyészség újabb indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását három hónappal hosszabbította meg a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érekében, valamint a terhelt büntetőeljárásban való jelenlétének a biztosítására – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

A letartóztatás elrendeléséről  itt írtunk: https://oroszlanymost.hu/2021/03/08/letartoztatta-a-birosag-az-oroszlanyi-dohanybolti-rablot/

Be the first to comment on "Meghosszabbították az oroszlányi dohánybolti rabló letartóztatását"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*