Jogerős az idős oroszlányiakat kifosztó nő ítélete

” A Tatabányai Törvényszék a kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben a Tatabányai Járásbíróság 2020. november 12-én kihirdetett ítéletét helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

A munkahellyel és megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező vádlott és egy férfi 2019. április 30-án éjjel a sértett oroszlányi lakásában tartózkodtak, megkérték őt, hogy hadd igyanak egy kávét és töltsék ott az éjszakát. Időközben a sértett és a másik férfi is ittas állapotba került és elaludt.

A nő ekkor a lakás különböző pontjairól jogtalanul eltulajdonított egy hallókészüléket, egy vérnyomásmérőt, két kávéfőzőt és egy kávédarálót, egy kerekes bevásárlókocsit, egy flakon borotvahabot, egy borotvát, egy sampont és két plédet, majd a férfivel együtt – aki nem tudott arról, hogy a nő a sértett vagyontárgyait magához vette – távozott a sértett lakásából. A lopás értéke összesen 126.100 forint.

A vádlott 2019. május 17-én napközben egy másik sértett lakására ment, miután megbeszélte vele, hogy az előző cselekménynél is vele lévő férfivel együtt segítenek hazavinni a tévéjét. A vádlott a lakásból, kihasználva az idős sértett figyelmetlenségét, eltulajdonította annak 20.000 forint értékű táblagépét, 6.000 forint értékű Bibliáját és 15.000 forint készpénzét.

A vádlott 2019. augusztus 15-én délelőtt megjelent egy oroszlányi lépcsőháznál, ahol összetalálkozott a harmadik sértettel. A vádlott megkérte a sértettet, hogy hadd menjen el a lakásán a mosdóba. A nő az idős asszony figyelmetlenségét kihasználva a lakásból elvitt egy pénztárcát, benne 1.000 forinttal.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. november 12-én megtartott előkészítő ülésen a bíróság a különös visszaesőnek minősülő nőt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 165.100 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. ”

 

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

Be the first to comment on "Jogerős az idős oroszlányiakat kifosztó nő ítélete"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*