Bővítik a bölcsődét

/A kép illusztráció – fotó:nol.hu/

Oroszlány Város Önkormányzata 280 millió Ft-os támogatást nyert el a TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00002 azonosító számú projektje megvalósításához.

A jelenleg 13 csoporttal 156 fő férőhelyen működő Oroszlányi Bölcsőde minkét épületéhez történő hozzáépítés keretében 3 új csoportszobával és kiszolgáló helyiségeivel bővül az intézmény, mely 36 fő férőhely növekedést jelent. A projekt befejezési határideje 2021. augusztus 29-e. A projekt a Széchenyi2020 program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Az Oroszlányi Bölcsőde Épületeinek Bővítése című projekt a városi bölcsőde bővítéséhez nyújt 100 %-os támogatási intenzitású forrást.

Oroszlány Város Önkormányzata a támogatási szerződés 2019. novemberi aláírását követően megkezdte a projekt előkészítési, tervezési fázisát, a tervek alapján a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményeként várhatóan 2020. novemberében megkezdődhet az építkezés.

A fejlesztés eredményeként 2336 db eszköz kerülhet beszerzésre kül-és beltéri használatra egyaránt. Az új csoportszobák új bútorzatot kapnak, a csoportszobai játékok és egyéb berendezések is a minél magasabb szakmai színvonalú nevelőmunkát hivatottak elősegíteni.

Az udvarfejlesztés keretében ~1000m2-el növekszik az intézmény udvarának területe, ahol elsősorban zöldfelület és udvari játszóeszközök fejlesztése valósul meg.

3 db állítható fedésű udvari pavilon is létesül, ezáltal a szabadban tölthető időszak hossza növekedhet meg (napos és esős időre vonatkozóan egyaránt).

Az OTÉK szerinti 9 db új parkoló férőhely a bölcsőde melletti közterületen a bölcsőde oldalsó bejáratánál kerül kialakításra a Havasi Márton utcában.Az épületbővítések keretében ~300 nm-el bővül az intézmény hasznos alapterülete.

A pályázat szakmai tartalmát a Magyar Bölcsődék Egyesületének szakértője véleményezte a kialakult együttműködés keretében, így biztosítva hogy a fejlesztés a szakmai/ellenőrzési elvárásoknak megfeleljen.

A beruházásnak köszönhetően a 3 új csoport működtetéséhez kapcsolódóan 7 fő új munkahely létesülhet az intézményben.

Oroszlány Város Önkormányzatának sajtóközleménye

 

Be the first to comment on "Bővítik a bölcsődét"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*