Ezekről volt szó a közmeghallgatáson és a testületi ülésen

/A kép illusztráció – fotó:Pixabay/

„Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testülete rendkívüli ülést és közmeghallgatást tartott kedden délután, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok konferenciatermében.

A testületi ülésen a városatyák döntöttek a TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00003 azonosító számú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban” című pályázat keretében megvalósuló akciók, folyamatok költség-átcsoportosításáról, az Önkormányzati Szociális Szolgálat működtetési feladatairól, valamint az ismételten kiírt társadalmi- és sportcélú pályázatokról.

Zárt ülésen határoztak a Petőfi udvar 4-5. szám alatti, a TOP-4.3.1 projektbe bevont önkormányzati szociális bérlakások bérlőinek kijelöléséről.

A ülést követően közmeghallgatásra került sor, amelyen a lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői helyi közügyeket érintő kérdéseket tehettek fel. A fórumot Lazók Zoltán polgármester és dr. File Beáta jegyző koordinálta.

Előzetesen 27 kérdés érkezett, melyek főként csendháborítással / lépcsőházi lármázások, hétvégi favágás és fűnyírás /, közlekedéssel, városi fejlesztésekkel kapcsolatosak voltak.

Kérdés merült fel a lomtalanítási időszakon kívül illegálisan kihelyezett hulladékok elszállításáról, a városi kamerarendszer bővítéséről és a hulladékudvar megnyitásával kapcsolatban is.

Többen érdeklődtek a „kis posta” újranyitásáról, ezt azonban a Magyar Posta Zrt. kihasználatlanságra hivatkozva nem tervezi a jövőben. Az ügy érdekében felmerült az aláírásgyűjtés kezdeményezése.

Ezen kívül a jelenlévők újabb parkolók létesítéséről, egészségügyet, közbiztonságot és köztisztaságot érintő tapasztalataikról osztották meg véleményüket.

A rendezvény utolsó szakaszában a facebookon érkezett felvetések megválaszolására is sor került, melyen többek között az állomási tó sorsáról, a külterületi utak fejlesztéséről, az egykori „sárga tömb” területének esetleges parkolóvá történő kialakításáról esett szó.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Ezekről volt szó a közmeghallgatáson és a testületi ülésen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*