Italozó társának okozott súlyos sérülést egy nő Oroszlányban

/Fotó: Pixabay.com/

A súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság  6 hó börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki italozó társát bántalmazta, mert az felbosszantotta.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész, a vádlott 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vádirat szerint a sértett nő 2021. november 12. és november 13. közti időszakban, az esti órákban a vádlott nőnél tartózkodott egy oroszlányi ingatlanban, ahol együtt italoztak. Amikor az asztmás betegségben szenvedő vádlott fulladni kezdett, használni kezdte az asztma pipáját.

Ekkor a sértett odaszólt neki, hogy „ámen”, mire a vádlott feldühödött és nekiment a sértettnek. Több alkalommal, ököllel megütötte a sértett arcát, fejét és az ütlegelést akkor is folytatta, amikor a sértett a földre került.

A sértett a bántalmazás következtében pápaszem vérgyülemet, a bal szemének bevérzését, a jobb járomíve felett és a jobb felső ajka felett vérgyülemet, a jobb felkarján bevérzést szenvedett el, mely lágyrész sérülések nyolc napon belül gyógyultak, belőlük szövődménymentes gyógyulás esetén maradandó fogyatékosság, vagy súlyos egészségromlás kialakulása nem várható.

A sértett a bántalmazás következtében orrcsontjának törését is elszenvedte, mely csonttöréssel járó sérülés nyolc napon túl gyógyult, tényleges gyógytartama négy hét –  tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Italozó társának okozott súlyos sérülést egy nő Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*