Díjkitűzés emberölés miatt: 1.000.000 forint a nyomravezetőnek

/Fotó:police.hu/

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője megemelte a nyomravezetői díjat egy 2019-ben történt emberölés kapcsán.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya  eljárást folytat ismeretlen tettes ellen emberölés bűntettének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen személy 2019. március 28-át megelőzően megölt egy oroszlányi férfit.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél. Hívja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság központi 06-34/517-777-es telefonszámát, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívó számot, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a korábban kitűzött 500.000 forintos nyomravezetői díjat 2020. szeptember 23-án 1.000.000 forintra emelte. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A díjkitűzés annak visszavonásáig érvényes, de legkésőbb 2034. március 28. napján hatályát veszti.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

VIDEÓ:

Be the first to comment on "Díjkitűzés emberölés miatt: 1.000.000 forint a nyomravezetőnek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*