Kitettek magukért az oroszlányi súlyemelők

„Július 25-én, Tatabányán az edző helyiségbe bonyolították le az országos súlyemelő csapatbajnokság egy részét, a másikat Tégláson.

Tatabányán összesen 10 egyesület indult, melyen 2 csapattal vett részt az OVSK.

Az első csapat 2. helyezést ért el a főváros legjelentősebb klubja, a BKV Előre után, de a második keret is tisztességesen helyt állt.

Az oroszlányiak számára elsősorban az egyéni teljesítmények voltak a legfontosabbak.

Az 5 fős gárda legkiválóbb eredményét a junior korú 20 éves Kerekes Patrik és a 16 éves Szalai Lili érte el. Ehrlik György tanítványa Patrik, a korosztályos csúcsnál többet szakított és többet is lökött. Eredményeivel összetettben is megjavította legjobb teljesítményét,135 kg-ot szakított és 155 kg-ot lökött.

Újra javított teljesítményén Bagócs János versenyzője Szalai Lili is, aki 95 kg-ot lökött. Ez szintén jobb az országos csúcsnál, egy hónapon belül három versenyen is javított a legjobb eredményén. Sajnos a csapatbajnokság nem minősül kiemelt versenynek, így egyikük teljesítménye sem elfogadott új országos csúcsként.

Dicséretet érdemel Kerekes Balázs is, aki szintén javított az egyéni teljesítményén, 115 kg-ot szakított és 131 kg-ot lökött. Huber Bence szintén szépen teljesített, eredményével bekerült az ORV utazói közé, valamit Ehrlik György edző is hasznos tagja volt a csapatnak 188 kg-os teljesítményével.

A második csapat is kiváló egyéni teljesítményekkel rukkolt elő. A 15 éves Mikhel Eszter 160 kg-os összetett eredménye is ORV csapat tagságot jelentett, 70 kg-ot szakított és 90 kg-ot lökött. Varga Virág 14 kg-al megjavította az egyéni rekordját, az 55 kg-os súlycsoportban 138 kg teljesített. Kiss Gábor szintén javított legjobb teljesítményén. Sikos Dávid a múlt heti OB-n elért eredményét megismételte, 182 kg-os teljesítménnyel mutatkozott be. Csernák János 180 kg-ot teljesítve szintén értékes tagja volt a Bagócs János által vezetett csapatnak.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Kitettek magukért az oroszlányi súlyemelők"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*