Továbbra is letartóztatásban tartanák

/A kép illusztráció!/

„A Tatabányai Járási Ügyészség a súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben indítványozta egy férfi letartóztatása határidejének újabb hosszabbítását annak a férfinak, akit a más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelet  sem tartott vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. január 26. napján 01 óra 56 perc körüli időben Oroszlányban, a Főtéren előzetes szóváltás nélkül az előtte a barátaival haladó ukrán állampolgárságú sértettet deréktájon rúgta, amely után köztük verekedés volt.

A verekedés során  odaérkezett a férfi bűntársa, aki úgy kapcsolódott be a verekedésbe, hogy a jobb kezével megütötte a sértett fejét, majd ezt társával együtt ökölbe szorított kézzel bokszoló állásba mozogtak. A hátráló sértetten az őrizetben lévő gyanúsított két kézzel taszított egyet, majd a jobb lábával megrúgta, aminek következtében sértett elesett.

A földön fekvő sértett fejét az őrizetben lévő férfi ököllel ütötte. A verekedő feleket egy negyedik férfi választotta szét, amely után és a járőrök kiérkezését követően is háromszor ököllel megütötte a sértett arcát a gyanúsított.

A sértett a bántalmazás következtében több arcsérülést szenvedett.

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2020. január 28. napján rendelte el a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt, majd legutóbb 2020. július 28. napjáig meghosszabbította.

Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb három hónappal történő meghosszabbítására, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is fenn áll” – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Be the first to comment on "Továbbra is letartóztatásban tartanák"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*