Halőrt lökött a vízbe Oroszlányban

Alábbiakban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményét olvashatja – idézzük:

„A vádirat szerint a vádlott 2019. december 28. napján a saját tulajdonában lévő oroszlányi tó stégén tartózkodott, amikor 13.00 óra körüli időben oda érkezett két halászati őr, hogy a vádlott részére kézbesítsék a helyi horgász egyesület fegyelmi ülésére szóló idézést. A vádlott beengedte a halőröket a stégén lévő házába, ahol az egyik halőr elmondta, hogy a vele szemben indult fegyelmi ügyben idézést akar átadni.

A vádlott ekkor indulatos lett és az idézést kitépte a halőr kezéből. A vádlott felszólította ezt a halőrt, hogy takarodjon a házából, miközben lökdöste őt a kijárat felé. A vádlott a sértett után a házból kilépve kezébe vette a hasító fejszéjét, mire sértett  a stégen sietve a part felé indult. A másik halőr a fejszét kivette a vádlott kezéből és eldobta. A vádlott ekkor a sértett után indult, hogy őt eljárása miatt bántalmazza, majd a sértettet utolérve három alkalommal hátulról erősen meglökte őt. A sértett az utolsó lökéstől a stégről a tó hideg vizébe esett és elmerült. A sértett a felszínre úszva egy közeli csónakba kapaszkodott, majd őt a másik halőr a vízből kihúzta, miközben a vádlott a házába távozott. A sértett a bántalmazás során nem szenvedett sérüléseket.

A vádlott ezen társadalmi együttélés szabályait nyíltan megszegő, öntörvényű erőszakos magatartása az azt észlelő tanúban riadalmat és megbotránkozást keltett.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben  300.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

A büntetővégzés jogerőssé vált, azt az ügyész is tudomásul vette.”

 

Be the first to comment on "Halőrt lökött a vízbe Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*