Dohányboltot rabolt ki egy oroszlányi férfi

/A kép illusztráció/

A Komáromi Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a komáromi dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.

Az indítvány szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16-án, 12 óra 30 perckor egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy 20 cm pengehosszúságú kést tartott, felszólította, hogy az összes pénzt pakolja a műanyag szatyorba, és közben azt mondta, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!”

A sértett a kasszából 266.000 forint vett ki, majd azt a gyanúsítottnál lévő szatyorba tette, amely után a rabló távozott a dohányboltból.

A bűncselekmény helyszínének közelében a kiérkező rendőrjárőrök intézkedtek az elkövetővel, aki ennek folyamatosan, aktívan ellenállt, nem hagyta magát megbilincselni. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, nagy erővel megütötte, aminek következtében az több helyen betörött, és a vezető ülés felőli ajtó kilincsét is kitörte. A férfi csak a földrevitelét és többszöri rendőri felszólítást követően nyugodott meg.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a szökés, és elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte.  

Az Ügyészség sajtóközleménye

Leave a comment

Your email address will not be published.


*