Oroszlányi késes rabló: súlyosításért fellebbezett az ügyész

/Sajtófotó: Ügyészség/

A  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és a rongálás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a komáromi dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására; az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész súlyosításárt jelentett be fellebbezést.

A vádemelésről a http://ugyeszseg.hu/vademeles-a-keses-rabloval-szemben-fotokkal-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség

A vádirat szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16-án, 12 óra 30 perc körül, egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy 20 cm pengéjű, 12 cm markolatú kést tartott és arra hívta fel, hogy az összes pénzt pakolja egy  műanyag szatyorba, és közben azt mondta neki, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!” A sértett a kasszából különböző címletekben 266.000.- Ft-ot vett ki, majd azt a férfinál lévő szatyorba tette, amely után a rabló férfi távozott a dohányboltból.

A komáromi rendőrjárőrök a rablást követő öt perc múlva a dohánybolt közelében elfogták a férfit, aki azonban a bilincselésnek ellenállt. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, egyik kezén a bilinccsel nagy erővel megütötte, az egyik kilincset kitörte. A gépkocsi szélvédője több helyen betörött. A gépkocsiban  összesen 455.000,- Ft. kárt okozott a férfi.

A rendőrök az intézkedés során a rabláshoz használt kést és a 266.000,- Ft készpénzt lefoglalták, így a dohánybolt kára teljesen megtérült.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A bíróság a mai napon tartott előkészítő ülésen a férfit 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben, a fegyházbüntetés súlyosítása végett az ügyész fellebbezést jelentett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye
Korábban itt írunk az ügyről:

Be the first to comment on "Oroszlányi késes rabló: súlyosításért fellebbezett az ügyész"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*